Duurzaam afvalbeheer

 

Modus Dienstverlening werkt volledig conform de richtlijnen en wet- en regelgeving van het ministerie van VROM die verantwoordelijk is voor het beleid en de meeste regels voor afvalbeheer.

Afval wordt ingezameld, getransporteerd en verwerkt.
Bij verwerking worden de afvalstoffen op soort gescheiden, samengevoegd, gebroken, gezeefd en gesorteerd. Vervolgens krijgt afval zijn uiteindelijke 'bestemming'.
In steeds meer gevallen dient uw afval als grondstof in een nieuw materiaal of product tot brandstof bij een energie opwekkende afval-verbrandingsinstallatie (R1 AVI) of een afvaldepot.

Wij dragen onze verantwoordelijkheid voor het milieu en streven zoveel mogelijk hergebruik van afvalstoffen.
Modus Dienstverlening is een gecertificeerd bedrijf en voldoet aan alle wettelijke eisen die aan afvalverwerking worden gesteld.

 

Glas:

Glas is de perfecte grondstof voor nieuw glas, omdat het keer op keer opnieuw te gebruiken is zonder kwaliteitsverlies. Zamel uw glasafval daarom in met één van onze glas containers om glas te scheiden.Jaarlijks komt ongeveer 78% van het glas na gebruik in de glascontainer terecht.

 

 

Restafval: 

Modus Dienstverlening stort restafval waar het een tweede leven krijgt in de vorm van grondstoffen. Daarbij is scheiding van groot belang, er blijft echter altijd een gedeelte over dat niet meer gescheiden en gerecycled kan worden. Restafval krijg na uitsortering een tweede leven in de vorm van (duurzame) energie.

 

Papier & Karton:

Onder papierafval verstaan we alle soorten papier, dagbladen, tijdschriften, reclamedrukwerk, boeken, omslagen, papieren zakken, fotokopieerpapier, dossiers, enveloppen, kartonnen dozen en overige verpakkingen die uit papier en karton bestaan. Door papier en karton te scheiden van het bedrijfsafval spaart u niet alleen het milieu, maar de hoeveelheid bedrijfsafval neemt af waardoor u automatisch bespaart op de kosten van het bedrijfsafval. Vervuild, verontreinigd of geplastificeerd papier, cellofaan-, carbon-, behang- en afplakpapier, papieren handdoeken, tafellakens, toiletpapier en zakdoeken kunt u niet als oud papier inleveren.